Ανώτατος διοικητής ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία δεν θα καταφέρει να πάρει το Χάρκοβο»

Ανώτατος διοικητής ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία δεν θα καταφέρει να πάρει το Χάρκοβο»

Ο Αμερικανός Κρίστοφερ Καβόλι, ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ουκρανοί θα καταφέρουν να κρατήσουν τις γραμμές τους στην περιοχή του Χαρκόβου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός της Ρωσίας δεν διαθέτει τους απαραίτητους αριθμούς που θα του επέτρεπαν να επιτύχει στρατηγική πρόοδο στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ο ανώτατος διοικητής των νατοϊκών Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) Κρίστοφερ Καβόλι.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε έπειτα από την ολοκλήρωση σύσκεψης στις Βρυξέλλες, ο νατοϊκός Καβόλι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα κρατήσουν τις γραμμές τους στην περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας. 

«Οι Ρώσοι δεν έχουν τις αναγκαίες δυνάμεις για να επιτύχουν στρατηγικής σημασίας πρόοδο και, πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη δύναμη να το κάνουν», υποστήριξε ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, την έδρα του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, υποστήριξε σήμερα ότι σταμάτησε τη ρωσική στρατιωτική προέλαση στα βορειοανατολικά, όπου πάντως η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη», όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαι σε πολύ στενή επαφή με τους Ουκρανούς συναδέλφους μας και έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να κρατήσουν γερά», πρόσθεσε ο στρατηγός Καβόλι.

Για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση, το Κίεβο ζητά να επιταχυνθούν οι παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών που έχουν υποσχεθεί οι δυτικές χώρες, διαμαρτυρόμενη για τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο Καβόλι διαβεβαίωσε ότι είναι καθ’ οδόν σημαντικές παραδόσεις. «Αυτήν την στιγμή τους στέλνουμε μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, μεγάλες ποσότητες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς και σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT