Ο Βέλγος πρωθυπουργός καταγγέλλει ραδιοπαραγωγό που ζήτησε τη δολοφονία του από τους ακροατές

Ο Βέλγος πρωθυπουργός καταγγέλλει ραδιοπαραγωγό που ζήτησε τη δολοφονία του από τους ακροατές

Ο Αλεξάντερ ντε Κρου κατέθεσε μήνυση κατά παρουσιαστή ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρου, κατέθεσε μήνυση κατά παρουσιαστή ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού που φέρεται να κάλεσε τους ακροατές να τον πυροβολήσουν.

«Ο δημοσιογράφος κάλεσε τους ακροατές “να προχωρήσουν παρά την ασφάλεια γύρω από αυτόν τον τύπο” και αναφέρθηκε στην επίθεση στον πρωθυπουργό Φίκο στη Σλοβακία», δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ντε Κρου, Μπάρεντ Λέιτς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η έκκληση για βία τιμωρείται. Η καταγγελία έχει υποβληθεί στην αστυνομία του Βάρεγκεμ. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την εκστρατεία του», είπε ο κ. Λέιτς.

Το Βέλγιο πρόκειται να διεξαγάγει και ομοσπονδιακές εκλογές στις 9 Ιουνίου, εκτός από τις ευρωεκλογές.

«Είναι δυνατόν να εξαλείψετε έναν πρωθυπουργό»

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι του φλαμανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού VRT, ο παρουσιαστής στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Waregem1 είπε: «Σε όλους όσοι σκέφτονται να πυροβολήσουν τον Αλεξάντερ ντε Κρου, αλλά δεν τολμούν να το κάνουν λόγω της ασφάλειας αυτού του τύπου. Βλέπετε ότι είναι δυνατόν να εξαλείψετε έναν πρωθυπουργό. Θα έλεγα λοιπόν: Προχωρήστε!»

Σε μια δήλωση, ο ραδιοσταθμός Waregem1, που εκπέμπει από τη βελγική επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας, ανέφερε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα αμέσως τον παρουσιαστή, υποστηρίζοντας ότι «εκτίμησε εντελώς εσφαλμένα τον χρόνο και το πλαίσιο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να κάνει αυτή τη δήλωση».

«Χθες υπήρξε μια άστοχη δήλωση στο Waregem1 από έναν υπάλληλο. Ο παρουσιαστής λέει ότι το εννοούσε με παιχνιδιάρικο τρόπο, αλλά δεν συνέβη με αυτόν τον τρόπο. Ζητά συγγνώμη από τους ακροατές και τον Waregem1», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT