Υεμένη: Οι Χούθι αναφέρουν την κατάρριψη αμερικανικού ντρόουν

Υεμένη: Οι Χούθι αναφέρουν την κατάρριψη αμερικανικού ντρόουν

Οι δυνάμεις αεράμυνας του αντάρτικου κινήματος της Υεμένης κατέρριψαν την Πέμπτη ένα ντρόουν τύπου MQ-9

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις αεράμυνας του αντάρτικου κινήματος της Υεμένης των Χούθι (Ανσάρ Αλλάχ) κατέρριψαν χθες ένα αμερικανικό ντρόουν τύπου MQ-9, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρια.

«Τα συστήματα αεράμυνας της Υεμένης το απόγευμα της Πέμπτης κατάφεραν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό drone MQ-9 ενώ εκτελούσε εχθρική αποστολή στον ουρανό πάνω από την επαρχία Μαρίμπ», αναφέρει σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο κανάλι Telegram.

Ο Σάρια διευκρίνισε ότι αυτό είναι το τέταρτο αμερικανικό ντρόουν που καταρρίπτεται από τους Χούθι από την αρχή της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, που ακολούθησε την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.

Τα μέλη του Ανσάρ Αλλάχ επιτέθηκαν στο MQ-9 με έναν πύραυλο εδάφους-αέρος τοπικής κατασκευής, είπε.

Στις 27 Απριλίου, το αμερικανικό δίκτυο CBS, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν χάσει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper πάνω από την Υεμένη από τον Νοέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το κόστος κάθε συσκευής υπολογίζεται στα 30 εκατ. δολάρια.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT