Βρετανικό Μουσείο: Ανακτήθηκαν 268 από τις κλεμμένες αρχαιότητες

Βρετανικό Μουσείο: Ανακτήθηκαν 268 από τις κλεμμένες αρχαιότητες

Η κλοπή και η φθορά των αντικειμένων, τα οποία χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. έως τον 19ο αιώνα και περιλαμβάνουν κοσμήματα από χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους, είχε αποκαλυφθεί πέρυσι, με ορισμένα από αυτά να έχουν πωληθεί μέσω eBay

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκτηση 268 από τα περίπου 1.800 αντικείμενα που είχαν χαθεί ή κλαπεί από τις αποθήκες του, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Βρετανικό Μουσείο. Συνολικά έχουν επιστρέψει 626 από αυτά τα αντικείμενα, σύμφωνα με τη διοίκηση του μουσείου. 

Η κλοπή και η φθορά των αντικειμένων, τα οποία χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. έως τον 19ο αιώνα και περιλαμβάνουν κοσμήματα από χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους, είχε αποκαλυφθεί πέρυσι, με ορισμένα από αυτά να έχουν πωληθεί μέσω eBay.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν, έκανε λόγο για «αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», τονίζοντας ότι οι έρευνες του προσωπικού οδήγησαν στις τελευταίες ανακτήσεις. «Λίγοι περίμεναν να συμβεί αυτό και ακόμη κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου», δήλωσε.

«Οταν ανακοινώσαμε την οδυνηρή είδηση ότι αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή μας, ο κόσμος υπέθεσε ότι θα ήταν σχεδόν απίθανο να ξαναβρούμε περισσότερα από αυτά. Αυτό συμβαίνει συνήθως με κλοπές όπως αυτή», συμπλήρωσε ο Οσμπορν.

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian, Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT