Η OpenAI διέλυσε την ομάδα που ερευνούσε μακροπρόθεσμους κινδύνους της Α.Ι.

Η OpenAI διέλυσε την ομάδα που ερευνούσε μακροπρόθεσμους κινδύνους της Α.Ι.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου και οι δύο επικεφαλής της ομάδας, ο συνιδρυτής της OpenAI, Ιλία Σουτσκέβερ και ο Τζαν Λέικ, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την εταιρεία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η OpenAI διέλυσε την ομάδα που ασχολούνταν με τους μακροπρόθεσμους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, μόλις ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της από την εταιρεία, όπως επιβεβαίωσε πηγή με γνώση της κατάστασης.

Το εν λόγω άτομο, που μίλησε στο CNBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ορισμένα από τα μέλη της εν λόγω ομάδας μετατίθενται σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας. Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου και οι δύο επικεφαλής της ομάδας, ο συνιδρυτής της OpenAI, Ιλία Σουτσκέβερ και ο Τζαν Λέικ, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την εταιρεία.

Ο Λέικ την Παρασκευή έγραψε σε ανάρτηση ότι «η κουλτούρα ασφάλειας και οι διαδικασίες της OpenAI έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα λαμπερά προϊόντα».

Η OpenAI δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο στο CNBC. Η είδηση της διάλυσης της ομάδας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Wired.

Η ομάδα Superalignment της OpenAI, που δημιουργήθηκε πέρυσι, έχει επικεντρωθεί σε «επιστημονικές και τεχνικές ανακαλύψεις για την καθοδήγηση και τον έλεγχο συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης πολύ πιο έξυπνων από εμάς». Τότε, η OpenAI ανακοίνωσε ότι θα αφιέρωνε το 20% της υπολογιστικής της ισχύος στην πρωτοβουλία αυτή για τέσσερα χρόνια.

Ο Σουτσκέβερ και ο Λέικ ανακοίνωσαν την Τρίτη τις παραιτήσεις τους με διαφορά μερικών ωρών, αλλά την Παρασκευή, ο Λέικ μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε τη startup.

«Συμμετείχα επειδή πίστευα ότι η OpenAI θα ήταν το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να κάνω αυτή την έρευνα. Ωστόσο, διαφωνούσα με την ηγεσία της OpenAI σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας για αρκετό καιρό, μέχρι που τελικά φτάσαμε σε σημείο ρήξης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT