Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διεθνής κίνδυνος βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διεθνής κίνδυνος βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το «καμπανάκι» έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας στις ΗΠΑ. Οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, «συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ύπουλες μορφές στιγματισμού και διακρίσεων», ανέφερε ο Αντονι Μπλίνκεν

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον κίνδυνο βίαιων επιθέσεων σε βάρος ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας διεθνώς, προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο βίαιων ενεργειών τρομοκρατικές οργανώσεις, σε όλο τον κόσμο.

«Λόγω ενδεχόμενου τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Το «καμπανάκι» έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας στις ΗΠΑ, για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, σημείωσε ότι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, «συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ύπουλες μορφές στιγματισμού και διακρίσεων».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT