Η Ιορδανία ζητά διεθνή έρευνα για «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα

Η Ιορδανία ζητά διεθνή έρευνα για «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας «για τα πολλά εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNRWA), ο Σαφάντι δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Τον περασμένο μήνα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε από το Ισραήλ να λογοδοτήσει για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά 28 χώρες ψήφισαν υπέρ, 13 απείχαν και έξι ψήφισαν κατά του ψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Το ψήφισμα πρότασσε «την ανάγκη να διασφαλιστεί η απόδοση ευθυνών για όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να τερματιστεί η ατιμωρησία».

Παράλληλα, εκφραζόταν «σοβαρή ανησυχία για τις αναφορές παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη». Το Ισραήλ έχει αρνηθεί τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT