Σαρλ Μισέλ: Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον Εμπραχίμ Ραΐσι

Σαρλ Μισέλ: Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον Εμπραχίμ Ραΐσι

«Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της Ε.Ε. παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eυρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του. 

«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της Ε.Ε. παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας συνετρίβη, καθώς πετούσε πάνω από ορεινή περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν, μέσα σε πυκνή ομίχλη, όπως επιβεβαίωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters. Η ίδια πηγή σχολίασε ότι οι ζωές του Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν «βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου».

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού διέταξε τη «χρήση όλων των μέσων του στρατού και της φρουράς για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραΐσι», όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση. 

Ιρανός αξιωματούχος δήλωνε νωρίτερα στο Reuters ότι «εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT