Ε.Ε: Ενεργοποίηση του Copernicus για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ραΐσι

Ε.Ε: Ενεργοποίηση του Copernicus για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ραΐσι

Μετά από αίτημα των ιρανικών αρχών η Κομισιόν ενεργοποίησε τον μηχανισμό έκτακτης διαχείρισης και χαρτογράφησης Copernicus EMS, προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών του Ιράν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από αίτημα των ιρανικών αρχών η Κομισιόν ενεργοποίησε τον μηχανισμό έκτακτης διαχείρισης και χαρτογράφησης Copernicus EMS, προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και εξακολουθεί να αγνοείται.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X o αρμόδιος επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. 

Μετά από αίτημα των Ιρανών για βοήθεια ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό της Ε.Ε Copernicus EMS άμεσης χαρτογράφησης λόγω του ατυχήματος με το ελικόπτερο, που φέρεται να μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών του» ανέφερε ο επίτροπος.

Νωρίτερα σε ξεχωριστή ανάρτηση στην πλατφόρμα X o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ ανέφερε ότι «παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες σχετικά με την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη».

«Μαζί με τα κράτη μέλη της Ε.Ε και εταίρους μας παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT