Ρωσία: Ζημιές από επίθεση ντρόουν στο διυλιστήριο του Σλαβιάνσκ

Ρωσία: Ζημιές από επίθεση ντρόουν στο διυλιστήριο του Σλαβιάνσκ

Βλάβες άγνωστης ακόμα έκτασης παραδέχονται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές άγνωστης ακόμα έκτασης παραδέχονται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, Δευτέρα, ότι υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του μεγάλου διυλιστηρίου του Σλαβιάνσκ, στο Κράσνονταρ της νότιας Ρωσίας, από την επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε ουκρανικό ντρόουν χθες, Κυριακή.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν τη συντριβή τουλάχιστον έξι μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή της μονάδας πετρελαίου, που υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του κατά το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Οι ειδικοί επί του εδάφους κατέγραψαν ζημιές στο διυλιστήριο, όπως ανέφερε στο πρακτορείο TASS ο Εντβαρντ Τρούντνεφ, διευθυντής για την ασφάλεια του ομίλου εταιρειών Slavyansk ECO.

«Υπάρχει ζημιά, η κλίμακα και το μέγεθός τους θα καθοριστούν», είπε ο κ. Τρούντεφ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι ειδικοί έχουν εντοπίσει τρωτά σημεία στις αμυντικές δυνατότητες του Διυλιστηρίου Σλαβιάνσκ και σκοπεύουν να εργαστούν για την εξάλειψή τους.

«Μόλις κάναμε μια συνάντηση σχεδιασμού για την άμυνα του εργοστασίου μας, υπάρχουν κενά στην αμυντική ικανότητα, το λάβαμε υπόψη και θα εργαστούμε πάνω σε αυτό», είπε ο Τρούντεφ.

Την Κυριακή η εταιρεία ανέφερε ότι το εργοστάσιο δέχτηκε επίθεση από ντρόουν φορτωμένα με εκρηκτικά. Για να διαπιστωθεί πού μπορεί να έπεσαν τα συντρίμμια και αν υπήρξαν ζημιές, πραγματοποιήθηκε πλήρης έρευνα ολόκληρης της περιοχής του διυλιστηρίου.

Δεν αναφέρθηκαν πάντως πυρκαγιές στο διυλιστήριο πετρελαίου, που είναι ιδιωτικής εταιρείας και παράγει περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα, με δυνατότητα κοντά στα 4 εκατ. τόνους πετρελαίου τον χρόνο. Η παραγωγή του διοχετεύεται τόσο προς εγχώρια κατανάλωση όσο και για εξαγωγές.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των αυξανόμενων επιθέσεων που επιχειρούν από αέρος οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το τελευταίο διάστημα, ως αντίποινα για τη ρωσική προέλαση στον ουκρανικό Βορρά, στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Χαρκόβου.

Πηγή: Reuters, TASS, Interfax

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT