Συλλυπητήρια Λαβρόφ για τον θάνατο του Ραΐσι: «Ενας αξιόπιστος φίλος της Μόσχας»

Συλλυπητήρια Λαβρόφ για τον θάνατο του Ραΐσι: «Ενας αξιόπιστος φίλος της Μόσχας»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανεκτίμητο τον ρόλο του Ραΐσι αλλά και του Ιρανού ομολόγου του στην ενίσχυση της ρωσοϊρανικής συνεργασίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, χαιρετίζοντας έναν πραγματικό πατριώτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και έναν αξιόπιστο φίλο της Μόσχας.

«Στη Ρωσία ο πρόεδρος του Ιράν Ε. Ραΐσι και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χ. Αμιραμπντολαχιάν ήταν γνωστοί, αξιόπιστοι φίλοι της χώρας μας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Ο ρόλος τους στην ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς ρωσοϊρανικής συνεργασίας και πιστής σχέσης είναι ανεκτίμητος», πρόσθεσε.

«Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και sτους φίλους των θυμάτων, καθώς και σε όλο τον φίλο λαό του Ιράν. Οι σκέψεις και η καρδιά μας είναι μαζί σας αυτή τη θλιβερή στιγμή», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Στο μεταξύ και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου.

Ο θάνατος του Ραΐσι, του Αμιραμπντολαχιάν και άλλων αξιωματούχων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επιβεβαιώθηκαν μερικές ώρες μετά τη συντριβή και την ανάφλεξη του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν.

Την προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας αναλαμβάνει τώρα ως μεταβατικός πρόεδρος ο πρώτος αντιπρόεδρος της χώρας Μοχαμάντ Μοχμπέρ.

Ο 68χρονος είναι επικεφαλής τριμελούς επιτροπής διοικήσεως του Ιράν που θα αναλάβει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών εντός επτά εβδομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT