Το ChatGPT αφαιρεί «φωνή» που θυμίζει τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Το ChatGPT αφαιρεί «φωνή» που θυμίζει τη Σκάρλετ Γιόχανσον

«Πιστεύουμε ότι οι φωνές τεχνητής νοημοσύνης δεν πρέπει να μιμούνται σκόπιμα τη χαρακτηριστική φωνή μιας διασημότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της OpenAI

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η OpenAI θα αφαιρέσει μία από τις «φωνές» που χρησιμοποιεί το ChatGPT, μετά από αναφορές ότι θυμίζει έντονα τη φωνή της ηθοποιού, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου αναβαθμισμένου chatbot από την OpenAI, παρατηρήθηκαν ομοιότητες ανάμεσα στη χροιά εκφώνησης του ChatGPT, με το ηχόχρωμα της φωνής της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Ορισμένοι χρήστες επισήμαναν τις ομοιότητες με την ταινία «Her» του 2013, στην οποία η Σκάρλετ Γιόχανσον υποδυόταν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αλληλεπιδρούσε φωνητικά με τους χρήστες. 

Η εταιρεία δήλωσε πως οι «φωνές» που είναι διαθέσιμες στη φωνητική λειτουργία του ChatGPT, «επιλέχθηκαν προσεκτικά μέσα μία διαδικασίας που διήρκεσε πέντε μήνες και στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες ηθοποιοί, γραφεία ταλέντων, διευθυντές casting και σύμβουλοι του κλάδου».

Διαβεβαίωσε πως δεν ήταν στις προθέσεις της η μίμηση της φωνής της σταρ του Χόλιγουντ και πως εργάζεται προκειμένου να σιγήσει τη φωνή που παραπέμπει στη Σκάρλετ Γιόχανσον.

«Πιστεύουμε ότι οι φωνές των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης δεν πρέπει να μιμούνται σκόπιμα τη χαρακτηριστική φωνή μιας διασημότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της OpenAI.

Στην ίδια ανάρτηση, η OpenAI δήλωσε ότι οι πέντε φωνές που χρησιμοποιούνται από το chatbot επιλέχθηκαν από ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε.

Οι φωνητικές λειτουργίες που παρουσιάστηκαν, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου ChatGPT, δεν έχουν καταστεί ακόμα διαθέσιμες στους χρήστες της εφαρμογής.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, η Σκάρλετ Γιόχανσον φέρεται να προσέφυγε νομικά κατά μιας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία χρησιμοποίησε το ομοίωμά της σε διαφήμιση, χωρίς να έχει λάβει άδεια.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT