Ρωσία: Διορίστηκε και δεύτερος οικονομολόγος στο υπουργείο Αμυνας

Ρωσία: Διορίστηκε και δεύτερος οικονομολόγος στο υπουργείο Αμυνας

Μετά την αντικατάσταση Σοϊγκού από τον Αντρέι Μπελούσοφ, η τοποθέτηση του Ολεγκ Σαβέλιεφ στη θέση του υφυπουργού Αμυνας ερμηνεύεται ως ακόμα μία ένδειξη ότι στόχος του Πούτιν είναι η αποτελεσματικότητα της πολεμικής οικονομίας της Ρωσίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την αντικατάσταση του Σεργκέι Σοϊγκού από τον Αντρέι Μπελούσοφ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, διόρισε τη Δευτέρα ακόμα έναν οικονομολόγο στο υπουργείο Αμυνας.

Η τοποθέτηση του Ολεγκ Σαβέλιεφ στη θέση του υφυπουργού Αμυνας ερμηνεύεται ως ακόμα μία ένδειξη ότι ο στόχος του Πούτιν είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της πολεμικής οικονομίας της Ρωσίας.

Ο Σαβέλιεφ έχει υπηρετήσει ως υφυπουργός Οικονομίας, ενώ, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, είχε αναλάβει υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων (2014-15).

Την τελευταία πενταετία εργαζόταν στο Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο επιβλέποντας τις κρατικές δαπάνες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Πούτιν αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα, όταν απομάκρυνε τον επί χρόνια υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελούσοφ, οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό.

Ο Σαβέλιεφ είχε εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ 2008 και 2014 και για μικρό χρονικό διάστημα ήταν αναπληρωτής του Μπελούσοφ, ο οποίος ήταν υπουργός εκείνη την εποχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT