Μ. Νετανιάχου: Αντισημιτισμός από τον εισαγγελέα στη Χάγη

Μ. Νετανιάχου: Αντισημιτισμός από τον εισαγγελέα στη Χάγη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παράλογη» την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον του ίδιου και του υπουργού Αμυνας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «παράλογη» την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον του ίδιου και του υπουργού Αμυνας της χώρας, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή είχε ως στόχο ολόκληρο το Ισραήλ.

«Απορρίπτω με αηδία τη σύγκριση που έκανε ο εισαγγελέας στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και της Χαμάς που διαπράττει μαζικές δολοφονίες», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε τους αδελφούς και τις αδελφές μας με τους στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που διεξάγουν έναν δίκαιο πόλεμο χωρίς προηγούμενο».

Ο Νετανιάχου διαμαρτυρήθηκε για «πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και χαρακτήρισε την κίνηση του εισαγγελέα νέο είδος αντισημιτισμού. 

«Πολίτες του Ισραήλ, σας υπόσχομαι ένα πράγμα: η προσπάθεια να μας “δέσουν τα χέρια” θα αποτύχει. Ως πρωθυπουργός του Ισραήλ, δεσμεύομαι ότι καμία πίεση και καμία απόφαση σε οποιοδήποτε διεθνές φόρουμ δεν θα μας εμποδίσει από το να χτυπήσουμε αυτούς που προσπαθούν να μας καταστρέψουν», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Μύδροι» και  για την ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Γκιλάντ Ερντάν διαμαρτυρήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την τήρηση ενός λεπτού σιγής, σήμερα, στη μνήμη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός δολοφόνου, του Ιρανού προέδρου Ραΐσι», ανέφερε ο Ερντάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. 

«Αυτό το σώμα, που δεν κάνει καμία προσπάθεια να απελευθερώσει τους ομήρους μας, “έσκυψε το κεφάλι” σήμερα για έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Ιράν, στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο. Τι είναι το επόμενο βήμα; Ενα λεπτό σιγής στην επέτειο του θανάτου του Χίτλερ;» αναρωτήθηκε ο Ερντάν, κατηγορώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι αποτελεί «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη».

Με πληροφορίες από Time of Israel και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT