Κάννες: «Αυτό το σκουπίδι περιέχει μόνο ψέματα» – Οργή στο στρατόπεδο Τραμπ για το «The Apprentice»

Κάννες: «Αυτό το σκουπίδι περιέχει μόνο ψέματα» – Οργή στο στρατόπεδο Τραμπ για το «The Apprentice»

Σε μια σκηνή της ταινίας του Αλί Αμπάσι, που έκανε χθες πρεμιέρα στις Κάννες, ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ απεικονίζεται να βιάζει την πρώτη του σύζυγο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργη στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η ταινία «The Apprentice», που έκανε πρεμιέρα χθες στο Φεστιβάλ των Καννών και η οποία απεικονίζει τον τέως πρόεδρο να βιάζει την πρώτη του σύζυγο. Οπως αναφέρει, μάλιστα, ο Guardian, εκπρόσωπος της καμπάνιας του Τραμπ εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξουν νομικές κινήσεις «για τους εξόφθαλμα ψευδείς ισχυρισμούς αυτών των δήθεν κινηματογραφιστών», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Την πρόθεση της πλευράς του Τραμπ να κινηθεί νομικά κατά των δημιουργών της ταινίας επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, μετά την πρεμιέρα της ταινίας του Αλί Αμπάσι, μιλώντας στο Variety, ο επικεφαλής της καμπάνιας του τέως προέδρου, Στίβεν Σεούνγκ.

«Αυτό το σκουπίδι είναι μυθοπλασία και μόνο, και περιλαμβάνει ψέματα που έχουν διαψευστεί εδώ και καιρό», δήλωσε ο Σεούνγκ, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για εμπλοκή της «χολιγουντιανής ελίτ» στις αμερικανικές εκλογές. Συμπλήρωσε επίσης ότι αυτή η «συκοφαντική» ταινία δεν αξίζει καν να κυκλοφορήσει ούτε σε «περιθωριακό» κατάστημα DVD.

Η ταινία του Αμπάσι, πάντως, στην οποία τον νεαρό Ντόναλντ Τραμπ υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν, απέσπασε οκτάλεπτο χειροκρότημα στη διάρκεια της πρεμιέρας της στις Κάννες χθες, Δευτέρα. Σημειώνεται επίσης ότι στην αρχή του φιλμ διευκρινίζεται ότι τα γεγονότα που παρουσιάζονται στην ταινία αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. 

Η αμφιλεγόμενη σκηνή του βιασμού της πρώην συζύγου του Τραμπ, Ιβάνα, αποτελεί μια εκδοχή μυθοπλασίας ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και είχε καταγραφεί στη δικαστική διαδικασία του διαζυγίου του ζευγαριού. 

Η ταινία απεικονίζει τον Τραμπ να αντιδρά οργισμένα όταν η Ιβάνα καυτηριάζει την εξωτερική του εμφάνιση. «Το πρόσωπό σου μοιάζει με πορτοκάλι. Γίνεσαι πιο χοντρός, πιο άσχημος», του λέει η ηρωίδα της ταινίας με τον Τραμπ – Σταν να αντιδρά βιάζοντάς τη στο φιλμ.

Κάννες: «Αυτό το σκουπίδι περιέχει μόνο ψέματα» – Οργή στο στρατόπεδο Τραμπ για το «The Apprentice»-1
Ο Σεμπάστιαν Σταν που υποδύεται τον Τραμπ και ο σκηνοθέτης της ταινίας Αλί Αμπάσι στην πρεμιέρα του φιλμ στις Κάννες. Φωτ.: Andreea Alexandru/Invision/AP

Σε κατάθεσή της το 1990, η Ιβάνα Τραμπ είχε πράγματι περιγράψει μια παρόμοια επίθεση. Στην αρχή, μάλιστα, είχε κάνει λόγο για βιασμό, ισχυρισμό που απέσυρε στη συνέχεια. Σε άλλη κατάθεσή της το 1993 είχε αναφερθεί ξανά στο περιστατικό δηλώνοντας πως «είχε αισθανθεί βιασμένη» σημειώνοντας, όμως, ότι δεν θα ήθελε οι λέξεις της να ερμηνευτούν με τη στενή ποινική διάσταση που μπορεί κανείς να τους αποδώσει. Ο Τραμπ από την πλευρά του αρνήθηκε όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT