Τεχνητή νοημοσύνη: Εντείνεται η «μάχη» της Google με την OpenAI

Τεχνητή νοημοσύνη: Εντείνεται η «μάχη» της Google με την OpenAI

Google και OpenAI πραγματοποίησαν μεγάλες εκδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα με επίκεντρο τα επιτεύγματά και τα προσεχή σχέδιά τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο η Google όσο και η OpenAI πραγματοποίησαν μεγάλες εκδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα με επίκεντρο τα επιτεύγματά και τα προσεχή σχέδιά τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Στο δικό της συνέδριο προγραμματιστών, η Google ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της, ακόμη και στην ομώνυμη μηχανή αναζήτησης που όλοι ξέρουμε. Αν έχετε ψάξει κάτι στο Google τελευταία, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το Gemini, το chatbot της Google, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και να προτείνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Ανακοίνωσε επίσης το Veo, ένα AI που δημιουργεί βίντεο στα πρότυπα του Sora της OpenAI, και το Project Astra, ένα AI το οποίο, μεταξύ άλλων, περιγράφει όσα αποτυπώνει η κάμερα του κινητού. 

Από την άλλη, η OpenAI παρουσίασε την εξέλιξη του ChatGPT, το GPT-4o. Το νέο γλωσσικό μοντέλο θα λειτουργεί περισσότερο σαν φωνητικός βοηθός παρά σαν chatbot και ίσως σύντομα να εξαλείψει τη χρησιμότητα προϊόντων όπως η «Alexa» ή η «Siri». 

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχει πολλές χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα θα μπορούν να επεξεργάζονται κείμενο, εικόνες, βίντεο και ήχο γρήγορα και απρόσκοπτα δίνοντας απαντήσεις στους χρήστες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η μετεξέλιξη του ChatGPT (σε smartphones και επιτραπέζιους υπολογιστές) θα είναι δωρεάν. Ετσι, εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν για την premium υπηρεσία του ChatGPT θα έχουν τώρα πρόσβαση στο τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο της. 

Με πληροφορίες από Gzero

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT