ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας η δημοφιλία Μπάιντεν – Προβάδισμα Τραμπ «σχεδόν σε όλα»

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας η δημοφιλία Μπάιντεν – Προβάδισμα Τραμπ «σχεδόν σε όλα»

Νέα δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνει την πολιτική απόδοση του Μπάιντεν έχει πέσει στο 36%, από 38% που ήταν τον μήνα Απρίλιο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό δημοφιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έπεσε αυτόν τον μήνα στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η τετραήμερη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, έδειξε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνει την πολιτική απόδοση του Μπάιντεν έχει πέσει στο 36%, από 38% που ήταν τον μήνα Απρίλιο. 

Τόσο χαμηλό ποσοστό είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2022. 

Το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί την κατάσταση της οικονομίας το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Το 21% αναφέρει ως κορυφαίο ζήτημα τον πολιτικό εξτρεμισμό και το 13% τη μετανάστευση.

Προτιμούν τον Τραμπ

Ο Τραμπ προηγείται ελαφρά σε πολλές δημοσκοπήσεις σε Πολιτείες που είναι πιθανόν να καθορίσουν τον νικητή.

Περίπου το 40% απάντησε ότι ο Τραμπ είχε καλύτερη πολιτική για την οικονομία, ενώ μόνο το 30% θεωρεί τον Μπάιντεν καλύτερο. 

Ο Τραμπ προηγείται σημαντικά σε ό,τι αφορά και το μεταναστευτικό, με το 42% να προτιμά τη δική του προσέγγιση και το 25% την πολιτική του Μπάιντεν. 

Οσον αφορά τους πολέμους στο εξωτερικό και την αντιμετώπιση τρομοκρατία, το 36% θεωρεί ικανότερο τον Τραμπ για την αντιμετώπισή τους ενώ το 29% προτιμά τον Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν θεωρείται καλύτερος στη διαχείριση του πολιτικού εξτρεμισμού (34% έναντι 30% του Τραμπ).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT