Βρετανία: Προϋπόθεση για τον δανεισμό των Γλυπτών στην Ελλάδα, η αναγνώριση ότι μας ανήκουν

Βρετανία: Προϋπόθεση για τον δανεισμό των Γλυπτών στην Ελλάδα, η αναγνώριση ότι μας ανήκουν

«Eίναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Λούσι Φρέιζερ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να «αναγνωρίσει» ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να καταστεί εφικτός ο δανεισμός τους στη χώρα μας, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Λούσι Φρέιζερ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού την Τετάρτη, η Βρετανή υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε σχετικά με τα «Ελγίνεια Μάρμαρα», απαντώντας πως, κατά την άποψή της, «υπάρχουν μόνο ορισμένες περιστάσεις, στις οποίες μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα».

«Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τον νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», σημείωσε η Λούσι Φρέιζερ.

Πρόσθεσε δε πως «τα αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς», τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρώτα πρέπει να «αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας», κάτι το οποίο χαρακτήρισε «θεμελιώδες».

Απαντώντας σχετικά με το εάν θα υποστήριζε τον δανεισμό των Γλυπτών, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT