Εξαρθρώθηκε τουρκική οργάνωση δολοφόνων και διακινητών με δράση στην Ευρώπη

Εξαρθρώθηκε τουρκική οργάνωση δολοφόνων και διακινητών με δράση στην Ευρώπη

Κατά την επιχείρηση που διηύθυνε η ιταλική αστυνομία, συνελήφθησαν 17 άτομα τουρκικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με δολοφονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Ιταλία, με τη συνδρομή της Europol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europol, κατά την επιχείρηση που διηύθυνε η ιταλική αστυνομία, συνελήφθησαν 17 άτομα τουρκικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη τριών ατόμων στην πόλη Κόμο τον Οκτώβριο του 2023. Η οργάνωση φέρεται να εμπλέκεται σε πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων, όπως δολοφονίες, μεταφορά μεταναστών, διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Παράλληλα, από τις έρευνες αποκαλύφθηκε πως οι δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης χρηματοδοτούνταν από το εξωτερικό.

Επισημαίνεται πως η Europol συνέδραμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις στέλνοντας δύο πραγματογνώμονες για να συνεισφέρουν στην ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT