Ικανοποίηση Ερντογάν για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Ικανοποίηση Ερντογάν για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αγκυρα. Τι αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφαση της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας να προχωρήσουν στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης», ανέφερε ο Ερντογάν την Τετάρτη, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αγκυρα.

Νωρίτερα, την απόφαση των τριών ευρωπαϊκών χωρών χαιρέτισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η αναγνώριση της Παλαιστίνης αποτελεί απαίτηση του διεθνούς δικαίου», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Κάνει, δε, λόγο για ένα «εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ανάκτηση των σφετερισμένων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού» και για «να αποκτήσει η Παλαιστίνη το καθεστώς που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα».

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters, Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT