Λευκός Οίκος: «Κακή στρατηγική» του Ισραήλ η παρακράτηση πόρων από τους Παλαιστίνιους

Λευκός Οίκος: «Κακή στρατηγική» του Ισραήλ η παρακράτηση πόρων από τους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ δεν πρέπει να παρακρατεί πόρους από τους Παλαιστίνιους σε αντίποινα για την αναγνώριση του κράτους τους, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «κακή στρατηγική απόφαση» έκανε λόγο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αναφορικά με την κίνηση του Ισραήλ να παρακρατεί πόρους που προορίζονται για τους Παλαιστίνιους, εν είδει αντιποίνων, μετά την απόφαση τριών ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης.

«Θεωρώ ότι αυτή είναι μια κακή στρατηγική απόφαση γιατί η παρακράτηση των πόρων αποσταθεροποιεί τη Δυτική Οχθη, υπονομεύει την επιδίωξη της ασφάλειας και της ευημερίας των Παλαιστινίων, η οποία είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ», δήλωσε την Τετάρτη ο Τζέικ Σάλιβαν.

Οπως είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «δεν πρέπει να παρακρατούνται πόροι που επιτρέπουν την παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε αθώους ανθρώπους».

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, ο Σάλιβαν σημείωσε πως η Ουάσιγκτον θα γνωστοποιήσει την πάγια θέση της στους εταίρους και «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT