ΗΠΑ: Η Νίκη Χέιλι ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Η Νίκη Χέιλι ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ

Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, παρότι καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία της εκστρατείας, ανακοίνωσε πως θα τον ψηφίσει

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, Νίκι Χέιλι, παρότι καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία της εκστρατείας, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως θα τον ψηφίσει.

Εξήγησε πως θα επιλέξει τον υποψήφιο «που θα υποστηρίζει τους συμμάχους μας και θα φροντίζει να λογοδοτούν οι εχθροί μας, που θα κάνει ασφαλή τα σύνορα, που θα υποστηρίζει τον καπιταλισμό και την ελευθερία», κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συντηρητικό ινστιτούτο.

«Ο Τραμπ δεν είναι τέλειος στα ζητήματα αυτά. Το έχω πει ξεκάθαρα επανειλημμένα», συνέχισε η Νίκι Χέιλι.

Αλλά κατ’ αυτήν ο Δημοκρατικός πρόεδρος «Μπάιντεν είναι καταστροφή. Θα ψηφίσω επομένως τον Τραμπ», συμπλήρωσε.

Ξαναμοίρασμα της τράπουλας

Ταυτόχρονα, η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ απηύθυνε προειδοποίηση στον τέως πρόεδρο (2017-2021).

Ο Τραμπ καλά θα έκανε, κατά την άποψή της, να «τείνει το χέρι στα εκατομμύρια ανθρώπους που με ψήφισαν και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν, όχι να υποθέσει πως θα ταχθούν» αυτόματα μαζί του, είπε.

Η ανακοίνωση ίσως σημάνει το ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο ή την υποψήφια της αμερικανικής Δεξιάς για την αντιπροεδρία, μολονότι ο Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως η Χέιλι δεν συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εξετάζει προκειμένου να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT