Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκοτώνει τουλάχιστον έξι πολίτες στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκοτώνει τουλάχιστον έξι πολίτες στο Χάρκοβο

Σειρά 15 πυραυλικών πληγμάτων των Ρώσων κατά του Χαρκόβου το πρωί της Πέμπτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από σειρά πυραυλικών πληγμάτων των Ρώσων κατά του Χαρκόβου το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 11 τραυματίες προς το παρόν.

«Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στις 12.30 μ.μ. [ώρα Ουκρανίας και Ελλάδος], ως αποτέλεσμα της επίθεσης στο Χάρκοβο, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειακός διοικητής του Χαρκόβου, Ολεχ Σινεγούμποφ.

«Ο ρωσικός στρατός χτύπησε τουλάχιστον 15 φορές», έγραψε επίσης ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Τα τυφλά ρωσικά χτυπήματα φέρονται σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης να έχουν πλήξει μεταξύ άλλων ένα τυπογραφείο (όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι επτά) και ένα χαρτοπωλείο.

Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν επίσης το χωριό Ζολότσιβ στην περιοχή Μπογοντούχιν, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα, και την πόλη Λουμπότιν στην περιοχή του Χαρκόβου, όπου χρειάστηκε ιατρική αρωγή σε ακόμη δύο τραυματίες.

Η εταιρεία των ουκρανικών σιδηροδρόμων ανέφερε σημαντικές ζημιές στο δίκτυό της στο Χάρκοβο και στην περιφέρειά του από τα ρωσικά πλήγματα.

Μήνυμα Ζελένσκι

Η Μόσχα εκμεταλλεύεται την έλλειψη τόσο αεράμυνας στην Ουκρανία όσο και αξιόπιστης ικανότητας να καταστρέψει ρωσικούς εκτοξευτές, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγες ώρες μετά τη φονική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο.

«Και αυτή η αδυναμία δεν είναι δική μας, αλλά του κόσμου, που δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες με τον τρόπο που τους αξίζει εδώ και τρία χρόνια», είπε σε ανάρτησή του στο X.

Πηγή: Ukrinform, Reuters, RBK Ukraina

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT