Ο Φάρατζ δεν θα είναι υποψήφιος στη Βρετανία για να βοηθήσει στην εκστρατεία Τραμπ

Ο Φάρατζ δεν θα είναι υποψήφιος στη Βρετανία για να βοηθήσει στην εκστρατεία Τραμπ

Ο παρουσιαστής του GB News ξεκαθάρισε ότι οι προτεραιότητές του είναι τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς, όπως είπε, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν «τεράστια σημασία παγκοσμίως»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας.

Ο υπέρμαχος του Brexit – του οποίου το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα αντλεί ψήφους από τη δεξαμενή των απογοητευμένων Συντηρητικών – έγραψε στο Χ ότι θα βοηθήσει στην εκστρατεία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι περισσότερο.

Ο Φάρατζ εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Ιουλίου που προκήρυξε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χθες Τετάρτη.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι οι προτεραιότητές του είναι τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τονίζοντας ότι οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου έχουν «τεράστια σημασία παγκοσμίως».

«Μια ισχυρή Αμερική ως στενός σύμμαχος είναι ζωτικής σημασίας για την ειρήνη και την ασφάλειά μας», όπως ανέφερε ο παρουσιαστής του GB News, προσθέτοντας πως θα βοηθήσει στην εκστρατεία στις ΗΠΑ με όποιον τρόπο μπορεί.

Παλιά η φιλία με τον Τραμπ

Ο Φάρατζ και ο Τραμπ γνωρίζονται από παλιά. Ηταν ο πρώτος πολιτικός της Βρετανίας με τον οποίο συναντήθηκε ο Τραμπ μετά την εκλογική του νίκη το 2016, ενώ ο Φάρατζ του έχει πάρει συνέντευξη πολλές φορές.

Είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θυμόταν αν ο Τραμπ του είχε υποσχεθεί δουλειά αν επέστρεφε στον Λευκό Οίκο. 

Η απόφαση του Φάρατζ να μην θέσει υποψηφιότητα θα προσφέρει ανακούφιση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, καθώς οι Μεταρρυθμιστές συγκεντρώνουν ποσοστά σταθερά πάνω από 10%.

Ο Φάρατζ έθεσε για τελευταία φορά υποψηφιότητα το 2015, στην έβδομη ανεπιτυχή προσπάθειά του να διεκδικήσει την εκλογή του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το 2019, ο Φάρατζ απέσυρε τους υποψηφίους του Κόμματος του Brexit (μετέπειτα Μεταρρυθμιστικό Κόμμα) από εκλογικές περιφέρειες όπου επικρατούσαν οι Τόρις, γεγονός που θεωρείται ότι συνέβαλε στο να εξασφαλίσει ο Μπόρις Τζόνσον πλειοψηφία 80 εδρών.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT