Φινλανδός πρωθυπουργός: Η Ρωσία «τεστάρει το ΝΑΤΟ» με τις κινήσεις στα σύνορα της Βαλτικής

Φινλανδός πρωθυπουργός: Η Ρωσία «τεστάρει το ΝΑΤΟ» με τις κινήσεις στα σύνορα της Βαλτικής

«Πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά τι πραγματικά συμβαίνει. Ισως μας δοκιμάζουν αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε. Η Ρωσία θα παραμείνει η πιο σημαντική άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός από τη Ρίγα της Λετονίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία μπορεί, μέσα από τις κινήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στα δυτικά της σύνορα, «να δοκιμάζει» τις χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Ορπο από την πρωτεύουσα της Λετονίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι ενάντια σε κάθε είδους απειλή από τη Ρωσία», συνέχισε ο Ορπο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, την Πέμπτη, οι Αρχές της Εσθονίας είχαν κατηγορήσει τους Ρώσους ότι αφαίρεσαν μια σειρά από σημαδούρες στον ποταμό Νάρβα που χωρίζει τις δύο χώρες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε παρουσιάσει ένα προσχέδιο με προτεινόμενες αλλαγές συνόρων στην περιοχή της Βαλτικής, προκαλώντας την αντίδραση της Λιθουανίας και της Φινλανδίας. Το εν λόγω έγγραφο ωστόσο εν τω μεταξύ αφαιρέθηκε από τον ρωσικό κυβερνητικό ιστότοπο χωρίς εξήγηση.

«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να δούμε πολύ προσεκτικά τι πραγματικά συμβαίνει. Ισως μας δοκιμάζουν αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε. Η Ρωσία θα παραμείνει η πιο σημαντική άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός από τη Ρίγα της Λετονίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT