Βερολίνο και Λισσαβώνα λένε πως «ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα» για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Βερολίνο και Λισσαβώνα λένε πως «ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα» για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, είχε σήμερα συνάντηση στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Λουίς Μοντενέγκρο.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Λουίς Μοντενέγκρο, υποστήριξαν σήμερα ότι ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

«Δεν έχουμε λόγο να αναγνωρίσουμε την Παλαιστινιακή Αρχή ως ξεχωριστό κράτος αυτήν τη στιγμή», είπε ο Σολτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Μοντενέγκρο στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο στόχος είναι να βρεθεί μια συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων «μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων» για μια λύση δύο κρατών.

«Η προτεραιότητα είναι να καταλήξουμε σε μια κατάπαυση του πυρός», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός υπενθύμισε, από την πλευρά του, ότι η πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να εργαστεί «ώστε να αναγνωριστούν δύο κράτη». Αλλά «δεν είμαστε σε θέση να κηρύξουμε μονομερώς την αναγνώριση (της Παλαιστίνης), δεν θα το κάνουμε προς το παρόν», πρόσθεσε ο Μοντενέγκρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT