Ισραήλ: Υπουργική σύσκεψη μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ισραήλ: Υπουργική σύσκεψη μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συγκάλεσε τηλεφωνική σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών υπουργών της κυβέρνησής του, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διέταξε τη χώρα του να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του. Η σύσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, το Δικαστήριο υποστήριξε το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός την επίθεσή του στη Ράφα. Παράλληλα, το δικαστικό όργανο διέταξε το Ισραήλ να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα ώστε να αρχίσει και πάλι να μπαίνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους Παλαιστίνιους. Κάλεσε επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο ερευνητών στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σε προηγούμενες αποφάσεις του, το Δικαστήριο είχε διατάξει το Ισραήλ να αποτρέψει πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και να επιτρέψει τη ροή βοήθειας στη Γάζα. Ωστόσο, δεν είχε καλέσει το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις. 

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε λίγο πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου ότι «καμία δύναμη στη γη δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του και να κυνηγήσει τη Χαμάς στη Γάζα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT