CIA, Μοσάντ και Αραβες ΥΠΕΞ στο Παρίσι, για συνομιλίες με θέμα τη Γάζα

CIA, Μοσάντ και Αραβες ΥΠΕΞ στο Παρίσι, για συνομιλίες με θέμα τη Γάζα

Ο Μακρόν υποδέχεται τους ΥΠΕΞ του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας. Παράλληλα, μεταβαίνουν στο Παρίσι και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από ΗΠΑ και Ισραήλ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί σήμερα τους ΥΠΕΞ του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, με θέμα την «κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

«Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας» της Γαλλίας να «συνεργαστεί με τους Aραβες υπουργούς προκειμένου να ασκήσουν πίεση για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Aχμαντ Αμπού Ζέιντ.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή πλευρά, στο επίκεντρο των συζητήσεων πρόκειται, επίσης, να βρεθούν ως ζητούμενα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η προοπτική της λύσης των δύο κρατών.  

Ο διοικητής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται επίσης στο Παρίσι σήμερα ή αύριο, Σάββατο, όπως δήλωσε στο AFP δυτική πηγή.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο Axios, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη αμερικανική πηγή, ο επικεφαλής της CIA και ο αρχηγός της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ θα συναντηθούν σήμερα στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT