Μπορέλ: Η Ε.Ε. πρέπει να επιλέξει μεταξύ του διεθνούς κράτους δικαίου και του Ισραήλ

Μπορέλ: Η Ε.Ε. πρέπει να επιλέξει μεταξύ του διεθνούς κράτους δικαίου και του Ισραήλ

Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου γίνονται λίγο αφότου το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον σεβασμό της υποστήριξης διεθνών θεσμών του κράτους δικαίου και στην υποστήριξή της για το Ισραήλ.

«Ποια θα είναι η απάντηση [της Ε.Ε.] στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα, ποια θα είναι η θέση μας; Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην υποστήριξη προς διεθνείς θεσμούς του κράτους δικαίου ή την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ», δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Φλωρεντία.

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου έρχονται με φόντο την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να δώσει εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση που διεξάγει στην πόλη της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. 

Παράλληλα, το δικαστικό όργανο διέταξε το Ισραήλ να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα ώστε να αρχίσει και πάλι να μπαίνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους Παλαιστίνιους. Κάλεσε επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο ερευνητών στη Λωρίδα της Γάζας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT