Αρμενία: Συλλήψεις 137 διαδηλωτών που ζητούσαν παραίτηση του πρωθυπουργού

Αρμενία: Συλλήψεις 137 διαδηλωτών που ζητούσαν παραίτηση του πρωθυπουργού

Η αστυνομία της Αρμενίας συνέλαβε 137 διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Γερεβάν, όπως μετέδωσε σήμερα Δευτέρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Αρμενίας συνέλαβε 137 διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Γερεβάν, όπως μετέδωσε σήμερα Δευτέρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα το πρακτορείο, επικαλούμενο ομάδα που αντιτίθεται στον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, μετέδωσε ότι μέλη της πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και είχαν μπλοκάρει αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αρμενία με το Ιράν απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα στην πρωτεύουσα της χώρας από τον Απρίλιο ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλώσεις, των οποίων ηγείται ο αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Πασινιάν να επιστρέψει τέσσερα μεθοριακά χωριά στο Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο το Γερεβάν έχει εδαφικές διαφορές εδώ και δεκαετίες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT