Στη Μαδρίτη ο Ζελένσκι: Θα υπογράψει διμερή συμφωνία στρατιωτικής ενίσχυσης

Στη Μαδρίτη ο Ζελένσκι: Θα υπογράψει διμερή συμφωνία στρατιωτικής ενίσχυσης

Σύμφωνα με την El Pais, η συμφωνία που θα υπογραφεί σήμερα θα περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 1,1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας νέων πυραύλων Patriot και αρμάτων μάχης Leopard.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε σήμερα στη Μαδρίτη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, τον οποίο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’, επρόκειτο να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ με τον οποίο θα υπογράψουν διμερή συμφωνία ασφαλείας.

Ο Σάντσεθ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι «μόλις το επιτρέψει η κατάσταση στο μέτωπο», η Ισπανία θα υπογράψει συμφωνία με την Ουκρανία «η οποία θα ενισχύσει τη συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο να επισκεφθεί την Ισπανία στις 17 Μαΐου, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει εκείνη την επίσκεψή του λόγω της κατάστασης στο πολεμικό μέτωπο στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η συμφωνία που θα υπογραφεί σήμερα θα περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τη Μαδρίτη ύψους 1,1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας νέων πυραύλων Patriot και αρμάτων μάχης Leopard.

Ο Ζελένκσι έχει ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT