Ράφα: Πυροβολισμοί μεταξύ Ισραηλινών και Αιγύπτιων στρατιωτών

Ράφα: Πυροβολισμοί μεταξύ Ισραηλινών και Αιγύπτιων στρατιωτών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι υπάρχει επαφή ανάμεσα σε αξιωματούχους των δύο χωρών μετά από «ένα περιστατικό πυροβολισμών»

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Αιγύπτιους στρατιώτες φέρεται να σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε στο «θερμό» επεισόδιο. Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων. 

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Αιγύπτου δήλωσε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με πυροβολισμούς κοντά στα σύνορα της Ράφα που οδήγησαν στη δολοφονία ενός ατόμου.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι υπάρχει επαφή μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών ύστερα από «ένα περιστατικό πυροβολισμών».

«Πριν από λίγες ώρες υπήρξε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στα αιγυπτιακά σύνορα, το [περιστατικό] βρίσκεται υπό διερεύνηση, διεξάγεται διάλογος με την αιγυπτιακή πλευρά», αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από Haaretz, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT