ΗΠΑ: Nεκροί και καταστροφές από ισχυρές καταιγίδες

ΗΠΑ: Nεκροί και καταστροφές από ισχυρές καταιγίδες

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για νέες καταιγίδες, μέσω των κοιλάδων του Οχάιο και του Τενεσί, οι οποίες φέρνουν ισχυρούς ανέμους, μεγάλες ποσότητες χαλαζιού και περισσότερους ανεμοστρόβιλους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ και εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, από καταιγίδες που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους σε Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους μετεωρολόγους για εντονότερα καιρικά φαινόμενα. «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν την πορεία τους (…) με πολλές αναφορές για ζημιές από ανέμους και ανεμοστρόβιλους», σημείωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Αντι Μπεσίαρ, σε ανάρτησή του στο X.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου, από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε κοινότητες στο βόρειο Τέξας, κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, της ίδιας οικογένειας, πρόσθεσε. Πάνω από 200 οικίες και άλλες δομές έχουν καταγραφεί ως κατεστραμμένες, ενώ άλλα 120 κτίρια υπέστησαν ζημιές, σε περιοχή που εκτείνεται πάνω από 80 χιλιόμετρα, σημείωσε ο Αμποτ.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι στο Αρκάνσας ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω καταιγίδων, μεταξύ των οποίων μια 73χρονη στην κομητεία Μπάξτερ. Οι καταιγίδες προκάλεσαν επίσης εκτεταμένες ζημιές και τουλάχιστον δύο θανάτους το Σάββατο το βράδυ, σε τμήματα της Οκλαχόμα.

Την Κυριακή, καθώς οι καταιγίδες μετακινήθηκαν προς βορειοανατολικά, προκαλώντας πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στην καρδιά των ΗΠΑ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από δέντρο που έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι έπνεαν με ταχύτητα περίπου 128 χιλιομέτρων την ώρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για νέες καταιγίδες που κινούνται μέσω των κοιλάδων του Οχάιο και του Τενεσί, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους, μεγάλες ποσότητες χαλαζιού και περισσότερους ανεμοστρόβιλους, όπως επίσης καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες.

Το πρόσφατο αυτό κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων ήρθε λίγες μόνο ημέρες ύστερα από κυκλώνα που έπληξε αγροτική πόλη στην Αϊόβα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ το Τέξας βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη εβδομάδα με περισσότερους ανεμοστρόβιλους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT