Πολωνία: Περιορισμοί στις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών

Πολωνία: Περιορισμοί στις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολωνία θα εισαγάγει περιορισμούς στη μετακίνηση των Ρώσων διπλωματών στο έδαφός της λόγω της εμπλοκής της Μόσχας σε υβριδικό πόλεμο κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Οι σχέσεις μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στη γειτονική Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Βαρσοβία έχει επίσης κατηγορήσει τη Μόσχα για κατασκοπευτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε πράξεις δολιοφθοράς στο έδαφός της.

«Πρόκειται για εθνικές αποφάσεις, αλλά έχουμε αποδείξεις ότι το ρωσικό κράτος εμπλέκεται στην έγκριση σαμποτάζ και στη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα το αντιμετωπίσει αυτό ως μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση», δήλωσε ο Σικόρσκι.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Σικόρσκι πρόσθεσε ότι η πρεσβεία θα λάβει σύντομα ένα σημείωμα σχετικά με το θέμα και ότι ο περιορισμός θα ισχύσει για όλο το προσωπικό της πρεσβείας και των προξενείων, εκτός από τον πρέσβη.

Θα τους επιτραπεί να ταξιδεύουν μόνο εντός της επαρχίας στην οποία είναι τοποθετημένοι.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT