Πακιστάν – καύσωνας: Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου

Πακιστάν – καύσωνας: Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μοχέντζο Ντάρο, μια πόλη που φημίζεται για τους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρους της στην επαρχία Σιντ του νοτίου Πακιστάν, το θερμόμετρο έδειξε 52,2 βαθμούς Κελσίου το τελευταίο 24ωρο.

«Το Πακιστάν είναι η πέμπτη πιο ευάλωτη χώρα στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Εχουμε γίνει μάρτυρες βροχοπτώσεων και πλημμυρών πέραν του φυσιολογικού», δήλωσε η Ρουμπίνα Κουρσίντ Αλάμ, συντονίστρια του Γραφείου για το Κλίμα του Πακιστανού πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πραγματοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης λόγω των κυμάτων καύσωνα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο Πακιστάν ήταν το 2017, όταν ο υδράργυρος έφθασε στους 54 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Τουρμπάτ, στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Ασία και την τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, τόνισε ο Σαρντάρ Σαρφαράζ, επικεφαλής μετεωρολόγος στη μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT