Καρεμπέ: Δύο ανίψια του σκοτώθηκαν στις ταραχές της Νέας Καληδονίας

Καρεμπέ: Δύο ανίψια του σκοτώθηκαν στις ταραχές της Νέας Καληδονίας

«Δύο μέλη της οικογένειάς μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι», αποκάλυψε ο πρώην ποδοσφαιριστής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δύο μέλη της οικογένειάς μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι», αποκάλυψε ο πρώην ποδοσφαιριστής, Κριστιάν Καρεμπέ αναφερόμενος στις ταραχές των τελευταίων εβδομάδων στη γαλλική υπερπόντια κτήση της Νέας Καληδονίας. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Europe 1, ο Καρεμπέ ανέφερε ότι δεν μίλησε νωρίτερα για το τραγικό συμβάν επειδή θρηνούσε. «Εχασα μέλη της οικογένειάς μου. Γι’ αυτό παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή είμαι σε πένθος», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δύο μέλη της οικογένειάς μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Ηταν ελεύθεροι σκοπευτές. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες για αυτές τις δολοφονίες». 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ανιψιό και μία ανιψιά του πρώην ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νέα Καληδονία. 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη Νέα Καληδονία στις 15 Μαΐου θα αρθεί αύριο, όπως ανακοίνωσε το Παρίσι. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι «τα γενικά μέτρα θα διατηρηθούν, ιδίως η απαγόρευση κάθε μετακίνησης στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί».

Αφορμή για το πρωτοφανές βίαιο ξέσπασμα στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού ήταν η υιοθέτηση εκλογικής μεταρρύθμισης από τους γερουσιαστές και στη συνέχεια από τους βουλευτές. Η επίμαχη εκλογική μεταρρύθμιση σκοπεύει να διευρύνει το εκλογικό σώμα στις περιφερειακές εκλογές στη Νέα Καληδονία, κάτι που οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας φοβούνται ότι θα αμβλύνει την επίδραση της ψήφου των αυτοχθόνων Κανάκ.

Με πληροφορίες από BFMTV, Le Figaro

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT