Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: «Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει κοντά στα σύνορά μας πυρηνικά πλήγματα εναντίον μας»

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: «Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει κοντά στα σύνορά μας πυρηνικά πλήγματα εναντίον μας»

Η FSB ισχυρίζεται πως οι νατοϊκές δυνάμεις διεξάγουν δοκιμές κοντά στα ρωσικά σύνορα για χρήση πυρηνικών όπλων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FSB, δηλαδή η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών που αποτελεί τον διάδοχο της KGB της σοβιετικής περιόδου, ισχυρίζεται πως οι νατοϊκές δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα για χρήση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, με την ευκαιρία της Ημέρας Συνοριακής Φρουράς στη Ρωσία, ο στρατηγός του στρατού Βλαντιμίρ Κουλισόφ, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής και επικεφαλής της συνοριακής υπηρεσίας της FSB, αναφέρει σήμερα Τρίτη πως «κοντά στα ρωσικά σύνορα, αυξάνεται η αναγνωριστική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, αυξάνεται η ένταση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων της συμμαχίας, κατά την οποία επεξεργάζονται σενάρια για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής επίθεσης στο έδαφός μας».

Οπως σημείωσε ο Ρώσος στρατηγός, αυτή η κατάσταση απαιτεί τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την προστασία και τη φύλαξη των συνόρων.

Στόλτενμπεργκ και αντιδράσεις

Χθες, Δευτέρα, ο γενικός γΓραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», μεταξύ άλλων, να επιτεθεί σε «στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος».

Πρόσθεσε ότι «ορισμένοι σύμμαχοι» έχουν ήδη άρει τους αντίστοιχους περιορισμούς στα πλήγματα που θεωρούν δικαιολογημένα και, κατά τη γνώμη του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, «ήρθε η ώρα να αρθούν κι άλλοι περιορισμοί».

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια της Μόσχας σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ αρέσκεται στη στρατιωτική ρητορική, αυξάνει τον βαθμό κλιμάκωσης και πέφτει σε στρατιωτική έκσταση.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, είπε ότι καταδεικνύουν πως είχε υπερβεί τις εξουσίες του. Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας «έχει ήδη πολιορκηθεί από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ».

Πηγή: RIA Novosti

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT