Ιταλία: Συνελήφθη 29χρονο στέλεχος του ISIS στο Τορίνο

Ιταλία: Συνελήφθη 29χρονο στέλεχος του ISIS στο Τορίνο

Ο 29χρονος Μαροκινός φέρεται να ηγήθηκε δραστηριοτήτων ριζοσπαστικοποίησης και προσηλυτισμού στο Διαδίκτυο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία στο Τορίνο προέβη στη σύλληψη του 29χρονου Χαλίλι Ελμαχντί, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός συγγραφέας προπαγανδιστικών κειμένων υπέρ του ISIS στην ιταλική γλώσσα, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο.

Ο 29χρονος Μαροκινός φέρεται να ηγήθηκε δραστηριοτήτων ριζοσπαστικοποίησης και προσηλυτισμού στο Διαδίκτυο και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με το ANSA, αυτή είναι η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται ο Ελμαχντί, καθώς είχε καταλήξει με χειροπέδες το 2015 και το 2018, όταν ζούσε στο Λάντσο, κοντά στο Τορίνο, και πάλι με κατηγορίες για τρομοκρατία και για σχέσεις με το Daesh (δηλ. το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία).

Ο 29χρονος είχε καταφέρει να αποκτήσει ιταλική υπηκοότητα, η οποία όμως του αφαιρέθηκε αφού καταδικάστηκε.

Αφού αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2023, υπήρξε ένα νομικό ζήτημα που εμπόδισε την απέλασή του.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση είπαν ότι οι φονταμενταλιστικές του πεποιθήσεις ενισχύθηκαν όσο βρισκόταν στη φυλακή και ο ίδιος γινόταν όλο και πιο βίαιος, τόσο κατά τη διάρκεια της κράτησής του όσο και μετά την αποφυλάκισή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT