Παλαιστίνη: Η Ιρλανδία ανοίγει πρεσβεία στη Ραμάλα

Παλαιστίνη: Η Ιρλανδία ανοίγει πρεσβεία στη Ραμάλα

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συμφώνησε τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Δουβλίνο και τη Ραμάλα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δουβλίνο αναγνώρισε επισήμως παλαιστινιακό κράτος, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η οποία ενέκρινε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Τρίτης.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συμφώνησε τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Δουβλίνο και τη Ραμάλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνεται, θα ορισθεί πρεσβευτής της Ιρλανδίας στο Κράτος της Παλαιστίνης, μαζί με την εγκατάσταση πλήρους πρεσβείας της Ιρλανδίας στη Ραμάλα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, διευκρίνισε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ειρήνης.

«Στόχος αυτής της απόφασης της Ιρλανδίας είναι να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ειρήνης. Προέρχεται από την πεποίθησή μας ότι η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος ώστε το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να ζήσουν δίπλα δίπλα σε ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού.

«Καλώ και πάλι τον πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ να ακούσει τον κόσμο και να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή, της οποίας είμαστε μάρτυρες στη Γάζα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT