Γάζα: 21 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα

Γάζα: 21 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι ένας Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οι 12 από αυτούς ήταν γυναίκες, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τα νέα ισραηλινά πλήγματα σε μια περιοχή με σκηνές όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι, στα δυτικά της Ράφα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο σκηνές εκτοπισμένων οικογενειών στην επισημασμένη ανθρωπιστική περιοχή του Μαουάσι, στη δυτική Ράφα, ανέφεραν γιατροί και κάτοικοι. 

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινεχ, χαρακτήρισε τα νέα ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα σφαγή και ζήτησε την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του στην πόλη.

Το Ισραήλ συνέχισε την επίθεση, λέγοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου του δίνει κάποιο περιθώριο για στρατιωτική δράση στη Ράφα. Το δικαστήριο επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT