Δισεκατομμυριούχος θα δωρίσει τη μισή περιουσία του

Δισεκατομμυριούχος θα δωρίσει τη μισή περιουσία του

Ο Μάρκο Ντινάν, της εταιρείας Mercuria, με προσωπική περιουσία περίπου 1,5 δισ. δολαρίων, είναι μέλος της φιλανθρωπικής κοινότητας Giving Pledge η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τον Μπιλ Γκέιτς, την τότε σύζυγό του Μελίντα Φρενς Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων πετρελαϊκών εταιρειών στον κόσμο δεσμεύτηκε να δώσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο Μάρκο Ντινάν, της εταιρείας Mercuria, με προσωπική περιουσία περίπου 1,5 δισ. δολαρίων, είναι μέλος της φιλανθρωπικής κοινότητας Giving Pledge, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τον Μπιλ Γκέιτς, την τότε σύζυγό του Μελίντα Φρενς Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ. Σήμερα η Giving Pledge μετρά πάνω από 240 μεγιστάνες σε 30 χώρες. 

Τα μέλη της κοινότητας δεσμεύονται δημοσίως να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είτε όσο βρίσκονται εν ζωή είτε αφήνοντας σαφείς οδηγίες στη διαθήκη τους.

Εταιρείες εμπορίας πετρελαίου όπως η Mercuria είδαν αύξηση των κερδών τους τα τελευταία δύο χρόνια, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση μείωσε τις εισαγωγές από τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Mercuria κατέγραψε κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων το 2023.

Ο Ντινάν, ο οποίος είναι Ελβετός υπήκοος, και η σύζυγός του Σούζαν Κρεγκ Ντινάν, θα προσφέρουν τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας τους σε οργανισμούς και δράσεις για την ενεργειακή μετάβαση και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Μέρος των χρημάτων και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων θα κατευθυνθούν στο Ινστιτούτο Villars, το οποίο συνίδρυσε το ζευγάρι το 2022, με στόχο την προώθηση της μετάβασης σε μια οικονομία με μηδενικό ισοζύγιο ως προς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT