ΗΠΑ: «Κάτι παραπάνω από τραγικό» το πολύνεκρο πλήγμα στη Ράφα

ΗΠΑ: «Κάτι παραπάνω από τραγικό» το πολύνεκρο πλήγμα στη Ράφα

Η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις, απέφυγε να απαντήσει εάν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα συνιστούν παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» που έχουν θέσει οι ΗΠΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη «τραγικό» δεν μπορεί να περιγράψει την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό στη Ράφα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 45 Παλαιστίνιοι, δήλωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Το σχόλιο της αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης ήρθε έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό και σε μια ζώνη εκκένωσης, στη δυτική Ράφα.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν μια ακόμη δοκιμασία για την υπόσχεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να μη δώσει όπλα στο Ισραήλ, εάν προχωρούσε σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που θα έθετε σε κίνδυνο τους εκτοπισμένους στη Ράφα.

Η Χάρις, που προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, κατά τη διάρκεια τελετής στην Ουάσιγκτον, απέφυγε να απαντήσει εάν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα συνιστούν παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» που έχουν θέσει οι ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη του» για τους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Ράφα, σημειώνοντας ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας του ισραηλινού στρατού, με την ελπίδα ότι η έρευνα αυτή θα γίνει «γρήγορα και με διαφάνεια».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον θα εξακολουθήσει να επισημαίνει στο Ισραήλ την υποχρέωσή του να συμμορφώνεται πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να ελαχιστοποιεί τις συνέπειες των επιχειρήσεών του για τους αμάχους και να αυξήσει στο μέγιστο τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT