Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας: Ακαδημαϊκοί απεργούν στηρίζοντας τις διαμαρτυρίες για τη Γάζα

Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας: Ακαδημαϊκοί απεργούν στηρίζοντας τις διαμαρτυρίες για τη Γάζα

Οι απεργοί ζητούν αμνηστία για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και άλλους ακαδημαϊκούς που συνελήφθησαν ή αντιμετωπίζουν πειθαρχική δίωξη για τη συμμετοχή τους στις διαμαρτυρίες, οι οποίες, όπως τονίζουν, ήταν ειρηνικές

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαδημαϊκοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Aντζελες (UCLA) πραγματοποίησαν απεργία στην πανεπιστημιούπολη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντίδραση του UCLA στις φοιτητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους της Γάζας.

Εκαναν λόγο για «αθέμιτες πρακτικές» κατά την αντιμετώπιση από το πανεπιστήμιο των διαδηλώσεων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στην απεργία συμμετείχαν επίσης συνάδελφοί τους ακαδημαϊκοί εργαζόμενοι σε άλλες δύο πανεπιστημιουπόλεις, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας – UC Davis κοντά στο Σακραμέντο και UC Santa Cruz.

Αμνηστία για συλληφθέντες

Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας: Ακαδημαϊκοί απεργούν στηρίζοντας τις διαμαρτυρίες για τη Γάζα-1

Οι απεργοί ζητούν αμνηστία για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και άλλους ακαδημαϊκούς που συνελήφθησαν ή αντιμετωπίζουν πειθαρχική δίωξη για τη συμμετοχή τους στις διαμαρτυρίες, οι οποίες, όπως τονίζουν, ήταν ειρηνικές, μέχρι την επίθεση αντιδιαδηλωτών και των υποκινητών τους.

Είναι η πρώτη κινητοποίηση υπέρ των Παλαιστινίων στις πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστηρίζεται από συνδικάτο, που ανακοίνωσε ότι σημαντικό κίνητρο για την απεργία αποτέλεσε η σύλληψη 210 ατόμων, μεταξύ των οποίων και μεταπτυχιακών φοιτητών που εργάζονταν στην πανεπιστημιούπολη, κατά την επέμβαση της αστυνομίας στις 2 Μαΐου.

Περίπου 24 ώρες νωρίτερα, τη νύχτα της 30ής Απριλίου, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα που κρατούσαν ξύλα και ρόπαλα κατά των διαδηλωτών και των καταληψιών, η οποία εξελίχθηκε σε αιματηρή σύγκρουση. Η αστυνομία παρενέβη τουλάχιστον τρεις ώρες αργότερα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT