Ιαπωνία: Απτόητοι τουρίστες ανοίγουν τρύπες σε φράχτη για λίγη θέα του Φούτζι

Ιαπωνία: Απτόητοι τουρίστες ανοίγουν τρύπες σε φράχτη για λίγη θέα του Φούτζι

Ο φράκτης που είχε ανεγερθεί για να ελέγξει τον υπερτουρισμό, που διατάρασσε την καθημερινότητα της μικρής πόλης, παρουσίασε τις πρώτες του... τρύπες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρωγμές» εμφάνισε το εγχείρημα των Αρχών της πόλης Φουτζικαβαγκούτσικο να εμποδίσει τη θέα προς το εμβληματικό Φούτζι στους τουρίστες που συρρέουν να την απαθανατίσουν. 

Ο φράκτης, μήκους 20 μέτρων και ύψους 2,5, που είχε ανεγερθεί για να ελέγξει τον υπερτουρισμό, που διατάρασσε την καθημερινότητα της μικρής πόλης, παρουσίασε τις πρώτες του… τρύπες. 

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, οι τοπικές αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 10 ανοίγματα στον φράκτη, όλα τους στο ύψος των ματιών και με μέγεθος από όπου μπορεί να περάσει φακός φωτογραφικής μηχανής ή κινητό.

Η πόλη δαπάνησε 1,3 εκατ. γιεν (8.285 δολάρια) για την εγκατάσταση του διχτυού, για να διαπιστώσει πως ο αποφασισμένος τουρίστας δεν κάμπτεται τόσο εύκολα

Παρά τις τρύπες που κατά τα φαινόμενα άνοιξαν κάποιοι απείθαρχοι επισκέπτες, το παραπέτασμα αυτό συνέβαλε στην αποσυμφόρηση της περιοχής τις λίγες ημέρες μετά την εγκατάστασή του, παραδέχονται οι αρμόδιοι. 

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση ελήφθη μετά από καταιγισμό καταγγελιών των ντόπιων για ανεξέλεγκτους τουρίστες που σκαρφάλωναν στις γύρω στέγες για τη «τέλεια λήψη» του Φούτζι πάνω από το μάρκετ Lawson της πόλης, ρυπαίνοντας ασύστολα την περιοχή με τα σκουπίδια τους και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ιαπωνία: Απτόητοι τουρίστες ανοίγουν τρύπες σε φράχτη για λίγη θέα του Φούτζι-1
Φωτ.: Associated Press

Ο υπερτουρισμός έχει γίνει πονοκέφαλος για τις Αρχές δημοφιλών προορισμών και αξιοθέατων, όπως το Κιότο και η Καμακούρα. 

Το άνοιγμα των συνόρων μετά από τρία χρόνια πανδημίας, σε συνδυασμό με το αδύναμο γιεν, έχει προκαλέσει έκρηξη τουρισμού, με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να αγγίζει για πρώτη φορά τα 3 εκατ. τον μήνα Μάρτιο. 

Οι ντόπιοι μοιάζουν ανήμποροι να αντέξουν το βάρος του υπερτουρισμού, με αποτέλεσμα μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν τη συγκράτηση των τουριστών και την προστασία των αξιοθέατων και του πολιτισμού της χώρας, αλλά και τη διαφύλαξη της ομαλότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT