Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε. θα δημιουργήσει πλέγμα αμυντικών συμφωνιών με τρίτες χώρες παγκοσμίως

Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε. θα δημιουργήσει πλέγμα αμυντικών συμφωνιών με τρίτες χώρες παγκοσμίως

Η Ευρώπη καλεί επίσης όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενταχθούν σε αυτό το δίκτυο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αμυντικών συμφωνιών με τρίτες χώρες και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενταχθούν σε αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, σήμερα Τετάρτη.

Ο Ισπανός πολιτικός μίλησε κατά την έναρξη των εργασιών του φόρουμ Σούμαν των Βρυξελλών, το οποίο είναι αφιερωμένο σε θέματα ασφάλειας.

«Ο αριθμός των απειλών αυξάνεται. Πρέπει να επεκτείνουμε το σύστημα συνεργασίας μας, δημιουργώντας νέες συνεργασίες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Μπορέλ.

«Μόλις υπέγραψα δύο νέες, με τη Μολδαβία και τη Νορβηγία. Ετοιμάζουμε άλλες έξι», ανέφερε. Η συμφωνία με τη Μολδαβία υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα και αυτή με τη Νορβηγία προχθές, Δευτέρα.

«Καλώ μάλιστα όλους όσοι ενδιαφέρονται για ανάπτυξη αμυντικής συνεργασίας μαζί μας, διότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα αμυντικών συνεργασιών σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ισπανός πολιτικός.

Σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Μπορέλ είχε αναφέρει ότι ελπίζει πως κάποιες ακόμη Εταιρικές Συμφωνίες Ασφάλειας και Αμυνας θα υπογραφούν πριν από το καλοκαίρι.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT