Το «ευχαριστώ πολύ» της πριγκίπισσας Κάκο

Το «ευχαριστώ πολύ» της πριγκίπισσας Κάκο

Η 30χρονη πριγκίπισσα πραγματοποιεί την επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο του εορτασμού του «Ετους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενθήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας επισκεπτόμενη τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ άλλων, την Εθνική Πινακοθήκη, το Καλλιμάρμαρο αλλά και τις εγκαταστάσεις του «Πανελληνίου» στην Αθήνα.

Μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της μέχρι τώρα ήταν όταν μίλησε ελληνικά σε ομιλία της λέγοντας «ευχαριστώ πολύ» στο κοινό που την παρακολουθούσε.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή επίσκεψη της Κάκο στον «Πανελλήνιο» δεν ήταν τυχαία. Η πριγκίπισσα ήθελε να δει τον αθλητικό σύλλογο στον οποίο πριν από ακριβώς 90 χρόνια είχε βρεθεί ο ιδρυτής του τζούντο Τζίγκορο Κάνο. Ο ίδιος υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού που με τις προσπάθειές του ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έβαλε τα «θεμέλια» για να ενταχθεί το τζούντο στα ολυμπιακά αγωνίσματα, πρώτο ανάμεσα σε άλλες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες (1964).

Η 30χρονη πριγκίπισσα, ανιψιά του σημερινού αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, πραγματοποιεί την επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο του εορτασμού του «Ετους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας». Η Κάκο επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT