Ολλανδία: Νεκρό άτομο που παρασύρθηκε σε κινητήρα αεροπλάνου

Ολλανδία: Νεκρό άτομο που παρασύρθηκε σε κινητήρα αεροπλάνου

Ο νεκρός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο επιβάτες τη στιγμή του δυστυχήματος. Οσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο έχουν αποβιβαστεί και οι αρχές θα λάβουν σύντομα καταθέσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα άτομο βρήκε σήμερα τον θάνατο όταν παρασύρθηκε μέσα σε κινητήρα αεροσκάφους της KLM που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ.

Η KLM ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα αφορούσε την πτήση KL1341 με προορισμό το Μπιλούντ.

«Ενα θανατηφόρο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα στο Σίπχολ κατά τη διάρκεια του οποίου ένα άτομο κατέληξε μέσα σε κινητήρα αεροσκάφους που βρισκόταν σε λειτουργία. Δυστυχώς, το άτομο αυτό έχασε τη ζωή του», σημειώνουν οι αερογραμμές.

«Αυτή τη στιγμή φροντίζουμε τους επιβάτες και τους υπαλλήλους που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού στο Σπίχολ. Οι συνθήκες βρίσκονται επί του παρόντος υπό διερεύνηση», καταλήγει η KLM στην ανακοίνωση.

Το αεροπλάνο τροχοδρομούσε προς τον διάδρομο και ήταν έτοιμο να απογειωθεί, αλλά σταμάτησε όταν διαπιστώθηκε μία «ανωμαλία» στον κινητήρα, δήλωσε πηγή της ολλανδικής στρατιωτικής αστυνομίας στην Telegraph.

Ο νεκρός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο επιβάτες τη στιγμή του δυστυχήματος. Οσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο έχουν αποβιβαστεί και οι αρχές θα λάβουν σύντομα καταθέσεις. 

Επί του παρόντος, οι ολλανδικές αρχές ερευνούν αν το άτομο κατέληξε στον κινητήρα εξαιτίας λάθους ή αν πρόκειται για αυτοχειρία.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας έστειλε τρεις ερευνητές στο αεροδρόμιο για την υπόθεση.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά στο Σίπχολ και τα ατυχήματα είναι σπάνια στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο, μέσω του οποίου ταξίδεψαν περίπου 5,5 εκατομμύρια επιβάτες μόνο τον περασμένο μήνα.

Ο Μαρκ Χάρμπερς, υπουργός Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων, έγραψε στο Χ: «Φρικτή η είδηση για ένα θανατηφόρο δυστύχημα σήμερα στο Σίπχολ. Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του θύματος και στους ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες του ατυχήματος».

Η KLM, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας, θεωρείται από τις αερογραγραμμές με καλό ιστορικό ασφάλειας. Ο ιστότοπος για την ασφάλεια των αερομεταφορών Airline Ratings την κατέταξε στη 18η θέση, ανάμεσα στις 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Με πληροφορίες από Telegraph

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT