«Σας έλειψα;»: Η… κλεπτομανής βίδρα της Σάντα Κρουζ επέστρεψε μετά από εξαφάνιση μηνών

«Σας έλειψα;»: Η… κλεπτομανής βίδρα της Σάντα Κρουζ επέστρεψε μετά από εξαφάνιση μηνών

Η «841», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο θαλάσσιο θηλαστικό, είχε γίνει διάσημη το περασμένο καλοκαίρι μέσα από τις φωτογραφίες που την έδειχναν να δαγκώνει και να... επιτάσσει τις σανίδες των σέρφερ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την αιφνιδιαστική εξαφάνισή της για ανησυχητικά πολλούς μήνες, η Otter 841, η ενυδρίδα που είχε γίνει σταρ επειδή έκλεβε και δάγκωνε τον εξοπλισμό των σέρφερ της Καλιφόρνιας, επανεμφανίστηκε πανηγυρικά. 

Τα social media γέμισαν εικόνες της εξάχρονης βίδρας να κολυμπά στο Στίμερ Λέιν, ένα δημοφιλές σημείο για σερφ στη Σάντα Κρουζ. Οι θαυμαστές της την αναγνώρισαν από τη χαρακτηριστική μπλε ετικέτα σε ένα από τα πτερύγιά της.

Η «841», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο θαλάσσιο θηλαστικό, είχε γίνει διάσημη το περασμένο καλοκαίρι μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Μαρκ Γούντγουορντ, ενός ντόπιου Καλιφορνέζου φωτογράφου που την απαθανάτιζε να δαγκώνει και να… επιτάσσει τις σανίδες των σέρφερ.

Η τόλμη της μπροστά στους ανθρώπους την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή, με αποτέλεσμα κόσμος να συρρέει στη συγκεκριμένη παραλία για να τη δει από κοντά – κάτι, σύμφωνα με την υπηρεσία αλιείας και άγριας ζωής των ΗΠΑ (FWS), ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο για τη βίδρα όσο και για τους ανθρώπους, καθώς πρόκειται για ζώα άγρια από τη φύση τους και με κοφτερά δόντια, τα οποία χρησιμοποιούν για να δαγκώνουν τα οστρακοειδή.

«Είναι εξαιρετικά χαρισματικά πλάσματα, οπότε δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι μία φωτογραφία της πάνω σε σανίδα σερφ γίνεται meme-able», δήλωσε ο Ντάστιν Μάλβανι, κάτοικος της Σάντα Κρουζ, καθηγητής περιβαλλοντικών σπουδών στο San Jose State University και… θαυμαστής της, με αρκετές αναρτήσεις από τις περιπέτειές της στα social media. 

Αμέσως μετά την ανάδειξη της «841» σε εθνικό επίπεδο, το προσωπικό της FWS και του ενυδρείου του Μοντερέι επιχείρησαν να την αιχμαλωτίσουν ώστε να της κάνουν εξετάσεις και να τη μεταφέρουν σε ακουάριουμ. Ωστόσο, εκείνη αντιστάθηκε σθεναρά, κατορθώνοντας ξανά και ξανά να γλιτώσει την… απαγωγή. 

Τον Οκτώβριο του 2023, έγινε ξανά πρωτοσέλιδο όταν εθεάθη να κολυμπά έχοντας πάνω της ένα μωρό!

Εκτοτε, όμως, οι συχνοί παρατηρητές της ξαφνικά την έχασαν. «Η τελευταία φορά που την είδα ήταν τον Δεκέμβριο ή τον Νοέμβριο», λέει ο Μάλβανι.

Ομως, η εξαφάνισή της δεν ήταν ανεξήγητη.

Σύμφωνα με το FWS, έκανε ένα διάλειμμα από τη δημόσια ζωή για να μεγαλώσει το μικρό της. «Μεταξύ του Οκτωβρίου 2023 και του Απριλίου 2024, η “841” γέννησε και μεγάλωσε το μωρό της. Οσο φρόντιζε το μικρό της, απέφευγε σε μεγάλο βαθμό τις αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η αναπάντεχη φήμη της ανέδειξε τον ρόλο του είδους στη διατήρηση της υγείας των παράκτιων οικοσυστημάτων. Προτού το λαθρεμπόριο της γούνας τους τις οδηγήσει σε παρ’ ολίγον εξαφάνιση, οι θαλάσσιες ενυδρίδες ζούσαν στα νερά της Βόρειας Αμερικής, από την Αλάσκα έως την Μπάχα Καλιφόρνια.

Πηγή: Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT