Μελόνι για τον σοσιαλιστή ηγέτη Τζάκομο Ματεότι: «Δολοφονήθηκε από βίαιες φασιστικές ομάδες»

Μελόνι για τον σοσιαλιστή ηγέτη Τζάκομο Ματεότι: «Δολοφονήθηκε από βίαιες φασιστικές ομάδες»

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, διότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε ευθέως στη βία του φασιστικού καθεστώτος, καταδικάζοντάς την ανοικτά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα στα εκατό χρόνια από την απαγωγή και την δολοφονία του Ιταλού σοσιαλιστή ηγέτη Τζάκομο Ματεότι, ο οποίος είχε αμφισβητήσει ευθέως μέσα στην βουλή της Ρώμης τις αντιδημοκρατικές μεθόδους του Μπενίτο Μουσολίνι και την εκλογική νοθεία εκ μέρους του φασιστικού καθεστώτος.

«Σήμερα τιμάμε τη μνήμη ενός ελεύθερου και θαρραλέου ανθρώπου, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη βίαιων, φασιστικών ομάδων εξαιτίας των ιδεών του», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Το να τιμάμε την μνήμη του, εκατό χρόνια μετά την ομιλία του στην βουλή, είναι βασικής σημασίας για να μην ξεχνάμε την αξία της ελευθερίας της έκφρασης και της σκέψης, σε αντίθεση με όσους θα ήθελαν να μονοπωλήσουν το δικαίωμα να κρίνουν τί επιτρέπεται να λέμε και να σκεφτόμαστε και τί δεν επιτρέπεται», πρόσθεσε.

«Το μάθημα του Τζάκομο Ματεότι, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία μας τιμά το όνομά της μόνο αν βασίζεται στον σεβασμό του άλλου, στην ανοικτή συζήτηση, στην ελευθερία και όχι στη βία», ολοκλήρωσε η Μελόνι.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, διότι η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε ευθέως στη βία του φασιστικού καθεστώτος, καταδικάζοντάς την ανοιχτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT