Γάζα: Διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες στη Ράφα

Γάζα: Διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες στη Ράφα

Παρά τη διεθνή κατακραυγή έπειτα από τον φονικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, λόγω της «συνεχιζόμενης επίθεσης» του Ισραήλ, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Jawa.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή έπειτα από τον φονικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις που εξαπέλυσε την 7η Μαΐου προκειμένου να εξαλείψει τα τελευταία, κατ’ αυτόν, τάγματα του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Χθες μαίνονταν οδομαχίες και βομβαρδισμοί στην πόλη, την επομένη της εισβολής αρμάτων μάχης στο κέντρο της. Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε τον θάνατο δύο εργαζομένων της σε «απευθείας πλήγμα» του ισραηλινού στρατού εναντίον ασθενοφόρου της στον δυτικό τομέα της Ράφα.

Στη Χαν Γιούνις ανασύρθηκαν τρεις σοροί από σπίτι που βομβαρδίστηκε, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία.

Μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες, σχεδόν ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, έφυγαν από τη Ράφα. Στην πλειονότητά τους, επρόκειτο για εκτοπισμένους, που είχαν βρει καταφύγιο εκεί και πλέον αναγκάστηκαν να κάνουν νέα έξοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT